Saját készítésű májashurka
10 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg máj
- 0.5 kg receháj
- negyed kg rizs
- negyed kg hagyma
- 1.5 kg vastagbél
Elkészítés
A hurkabeleket kimossuk. Ha már nem kellemetlen a szaga, mindkét oldalát bedörzsöljük majorannával. A húst kifordított belekbe töltjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, forró olajban megfonnyasztjuk. A májat és a hájat enyhén sózott forró vízbe feltesszük főni. Ha megfőtt, ledaráljuk a hagymával együtt. Keverjük el a darált dolgokat a párolt rizzsel. Sózzuk, borsozzuk. Puhítsuk fel azzal a lével, amiben megfőztük a hurkának valókat. A vastagbeleket megtöltjük, majd a visszamaradt lében addig főzzük a hurkákat, míg a felszínre nem jönnek. Miután kihűlt, a hűtőben egy hétig is eláll.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.